Erwin Fillee: BiografieIn 1981 besloot de toen nog hetende Erwin Fillet dat hij wilde proberen van zijn hobby (het entertainen en acteren) zijn beroep te maken.

Dankzij de steun van Peter Teekamp, Wil Luikinga en Chiel van Praag die hem met veel plezier toelieten tot hun uitzendingen van de Tros en Veronica kon hij zijn wens doorzetten. Op hun aanraden veranderde hij zijn artiestennaam in E.J. Fillee.

De bekende producer Joop van Veenendaal (ontdekker van o.m. Lee Towers en Spargo) steunde Erwin vanaf het eerste uur. Nog steeds vertoond de inmiddels niet meer actief in het vak bezig zijnde Joop nog steeds zeer veel belangstelling voor het doen en laten van 'zijn protege'

De ruimte is te beperkt om alle hoogtepunten te vermelden, echter enkele in het oog springende zaken willen wij niet onvermeld laten;

- De optredens tijdens de z.g. 'zomertruck' toernees van Veronica, Tros en Radio Noordzee Nationaal
- Het optreden tijdens de '5-uur Show' bij de commerciele zender RTL4
- Het optreden voor het Nederlands Voetbal Elftal tijdens de rust bij een oefenwedstrijd in Noordwijk
- De optredens met o.a. Andre Hazes, Albert West, Danny de Munck, Imca Marina, Lee Towers e.v.a.
- De vele radio-optredens in de shows van o.m. Vader Abraham
- De optredens voor, tijdens en na wedstrijden van Voetbalvereniging Hollandia (zoals bij Hollandia - Ajax)
- De optredens voor de Nederlandse Politiebond
- Optredens in Belgie (met niemand minder dan Will Tura) en Nieuw Zeeland ( Het Hollandsche Dorp en Bar Amsterdam)
- De vele optredens in Nederland en Belgie met het gezelschap Oud Amsterdam
- Het maken van zijn eerste videoclip 'Mijn Hoorn aan het IJsselmeer'
- De optredens voor rotaryclubs en de directie van Martinair
- Jarenlange optredens tijdens de Hoornse Kermis in De Posthoorn
- Zijn uit meer dan 1600 leden bestaande fanclub
- Het optreden als voorprogramma van Rob de Nijs
- Zijn website met meer dan 15.000 bezoekers per jaar
- Een aantal optredens bij Veronica Live, Lost in Music en andere TV programma's
- Korte tours langs de instellingen van Cordaan met (afwisselend) Willeke D'estell, Mariska van Kolck en Paul Meijaard
enz..

Als acteur heeft Erwin minder zaken op zijn cv staan, maar wel schitterde hij in de korte speelfilm 'Binnen een uur zonder schuur' aan de zijde van Ger Atsma, met wie hij ook jaren op de planken stond als Commandant Blusser in de Brandweerjeugdshow '1-1-2 Daar redt je levens mee'

Verder bracht deze -nog steeds - jonge artiest al een aantal goed verkopende singles en C.D.'s uit.

Het repertoire van E.J. Fillee is dermate veelomvattend dat enkele regels hier niet voldoende voor zijn. Echter met zijn z.g. feestrepertoire staat hij veelal op bruiloften, personeelsfeesten (voor o.m. Grand Hotel Krasnapolsky, Megapool, Sharp, Klene drop, Karwei en Holland International) en andere partijen. Zelden of nooit kan hij het toch niet laten om ook hier zijn meer serieuzere liedjes te laten horen, zoals enkele nummers van Andre Hazes die hij op de wijze brengt zoals men dacht dat alleen Andre ze kon brengen.

In 2001 kwam de zangeres Willeke D'estell op zijn pad, en samen hebben zij de CD's 'Samen' en 'Vrienden', 'Voor Altijd','Bij elkaar','Met liefde','Happy Days are here again' en 'Wij weten wat liefde is' gemaakt met liedjes van vroeger en treden zij op in bejaarden- en verzorgingshuizen, seniorenhotels en op bruiloften en partijen door geheel Nederland en Belgie.

In augustus 2001 heeft Erwin opgetreden in The Immigrant in Auckland te Nieuw Zeeland voor ruim 250 dol-enthousiaste Nederlanders.

Erwin werd op 6 maart 2002 gekozen tot Raadslid van de Gemeenteraad van Hoorn voor de Lokale Partij 'Hoorns Belang', welke functie hij na zijn huwelijk met Willeke en zijn verhuizing heeft neergelegd.

Sinds augustus 2001 wordt Erwin ieder jaar meerdere malen uitgenodigd voor optredens in Nieuw Zeeland

In de loop der jaren heeft hij vele singles en albums - zowel solo als met anderen - uitgebracht. Kijk hiervoor zijn discografie.